Leidingwerk en waterafvoer

Indien u ergens een wateraansluiting aan wilt brengen dan zult u hiervoor het nodige leidingwerk moeten verrichten. Ook is het belangrijk dat het water op een juiste manier weer afgevoerd wordt. Daarnaast dient regenwater dat in uw tuin belandt op een juiste manier afgevoerd te worden. Het is ook zeker aan te bevelen om niet de gehele tuin te bestraten en een gedeelte open te laten voor het regenwater.

Leidingwerk vereist planning

Wanneer u leidingen en ook kabels in uw tuin aanwilt brengen, dan doet u er verstandig aan om hier vooraf goed over na te denken. Wanneer u uw tuin al helemaal aangelegd heeft en naderhand nog kabels of leidingwerk gaat plaatsen, dan kan het zijn dat de hele tuin weer over de kop moet. Dit kan veel extra werk en extra kosten met zich meebrengen. Wanneer u van te voren een goed plan heeft kunt u dit voorkomen. Breng goed in kaart waar u leidingen en kabels aanbrengt, zodat u de juiste plek snel weer terug kunt vinden. Leg ook een aantal loze leidingen aan, zodat u te allen tijde extra kabels aan kunt leggen. Breng ook koppelingen goed in kaart, zodat u later uw leidingwerk ook gemakkelijk uit kunt breiden.

Waterafvoer

Wanneer u een waterleiding aanbrengt, dan dient u ook goed rekening te houden met de waterafvoer. Maar de afvoer van water in de tuin gaat nog een stuk verder. Het hemelwater moet immers ook op een juiste manier afgevoerd worden. Doet u dit niet op de juiste manier, dan kunt u last krijgen van wateroverlast. U kunt ook een regenton plaatsen, om op die manier het riool te ontlasten. Het opgeslagen water kunt u dan bijvoorbeeld weer gebruiken om uw tuin te besproeien tijdens de drogere dagen van het jaar. Ook is het belangrijk om uw tuinhuis, garage of overkapping te voorzien van voldoende afschot. Zo kan het water goed weglopen.

Snel en professioneel uw leidingwerk en waterafvoer aanleggen

Het aanleggen van de juiste leidingen en een goede waterafvoer is enorm belangrijk. Weet u niet exact hoe u dit op een juiste manier kunt doen, roep dan professionele hulp in. Wij kunnen u voorzien van advies en kunnen het leidingwerk, het grondwerk en de waterafvoer op een juiste manier voor u verzorgen. We komen graag langs bij u om alle mogelijkheden te bespreken die passen binnen uw budget. Neem even contact met ons op voor het maken van een afspraak. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.